Duurzame moderne woning

De wens van de opdrachtgevers was een moderne woning met een groot contrast tussen wit en zwart. Wat daarom direct opvalt aan de woning is het spannende contrast tussen het witte stucwerk met de donkere baksteen en het donkere dak. De dakvorm wordt versterkt door de strakke witte gootlijn. De gefelste zinken afwerking op de goot geeft de woning het robuuste stoere karakter. Om meer warmte aan het huis te geven, is gekozen om enkele houten elementen in de woning terug te laten komen.

Het betreft een levensloopbestendige woning. Hierdoor is er op de begane grond ruimte gemaakt voor een ruime masterbedroom met eigen badkamer. Deze ruimtes zijn in het bijgebouw gesitueerd. In het hoofdgebouw is voornamelijk ruimte voor een riante open leef/woonruimte.

De woning wordt uitgevoerd als energie neutrale woning. Zo komt er in de woning een grondwater warmtepomp en komen er diverse zonnepanelen op de woning. Wij hebben hierin kunnen meedenken d.m.v. een warmteverliesberekening en de EPC-berekening.

Ontwerp/architectuur, bouwkundige uitwerking en constructieberekening in eigen beheer uitgevoerd.

Bekijk ook:
Ook geïnteresseerd?