Van bouwtekening tot en met bouwbegeleiding

BTEC levert een totaalpakket, wij doen alle diensten in-house. Dit scheelt tijd en geld. Je hoeft namelijk niet op zoek naar verschillende partijen. Omdat we alles zelf doen, kunnen wij ook snel schakelen als er aanpassingen nodig zijn.

Kennismaken

Voordat we beginnen aan het echte werk, willen we graag eerst even kennismaken. We bespreken de locatie, stijl, eerste ideeën, budget, speciale wensen, visie, routing en bekijken wat referenties. Zo krijgen wij een duidelijk beeld van jouw wensen en situatie en wordt het duidelijk wat wij voor jou kunnen betekenen.

Schetsplan

Als je na de kennismaking hebt besloten om met ons het bouwavontuur aan te gaan, kruipen we achter de tekentafel. Ideeën komen tot leven en eerste schetsen worden gemaakt.

We denken na over de uitstraling en de mogelijkheden en maken een vlekkenplan en plattegronden. In deze fase is er ruimte voor creatieve wijzigingen.

Voorlopig ontwerp/ constructief ontwerp

We gaan een stapje verder en zetten de eerste schetsen om in constructieve schetsen. Wij denken na over de materialen, praktische haalbaarheid, maakbaarheid en welstand. We maken fotorealistische impressies om jou een goede eerste indruk van de uitstraling te geven.

Definitief ontwerp en uitwerking bouwplan

Als het ontwerp aan jouw wensen voldoet, werken we het bouwplan verder uit zodat er een omgevingsvergunning kan worden aangevraagd. We doen:

Omgevingsvergunning

Vervolgens dienen we de bouwplannen in en vragen we een omgevingsvergunning aan bij de gemeente. Omdat wij een gedetailleerd en compleet pakket aanleveren, worden bouwvergunningen bij ons vaak zonder opmerkingen goedgekeurd. BTEC heeft al tientallen klanten ondersteund bij het aanvragen van vergunningen. Wij kennen het proces en kunnen jou volledig ontzorgen. Zo kun je binnen no-time beginnen met de nieuwbouw of verbouwing van je woning of bedrijfspand! Dit scheelt tijd en stress.

Om tijd te besparen, kan deze stap kan ook gecombineerd worden met de bestek- en werktekeningen. In de tijd dat het bouwplan ter inzage ligt bij de gemeente, kunnen we gelijktijdig op zoek naar een geschikte aannemer. De bouwplannen die wij aanleveren zijn zeer gedetailleerd en hiermee kan een aannemer of bouwbedrijf direct aan de gang. Op basis van deze bouwplannen kunnen ze dus ook een zeer goede (en gedetailleerde) offerte maken.

Bouwbegeleiding

Het bouwplan is compleet, de aannemer is gevonden en de bouw kan beginnen. Geweldig, ze gaan nu echt starten met bouwen! Ook tijdens de bouw blijven wij betrokken en staan we voor je klaar. Wij kennen het hele bouwproces van A tot Z en kunnen de bouwwerkzaamheden op deskundige wijze begeleiding. We waarborgen de kwaliteit en zorgen ervoor dat alles in goede banen loopt, binnen de afgesproken tijd. Zo kunnen we jou volledig ontzorgen.

Oplevering

Na de bouw volgt er een bouwinspectie en bouwkundige keuring. Eventuele problemen worden opgelost en je ontvangt de sleutel. Hiermee is de bouw compleet. Gefeliciteerd!

Veiligheid

In sommige gevallen volgt er na de oplevering nog een stap in het bouwproces. Bedrijven en instellingen hebben vaak een vluchtplan, ontruimingsplan of bedrijfsindeling nodig. Wij kunnen deze plattegronden leveren en onderhouden.

Ga jij (ver)bouwen en wil jij ontzorgd worden tijdens het bouwproces? Of ben je architect of aannemer en kunnen wij je in bepaalde fases ondersteunen met advies of het maken van berekeningen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek de mogelijkheden.